Taalliefhebber en woordscepticus

Wars van grote en holle woorden. Maar zeker niet van woorden, vooral als hij daar nog even over kan nadenken, om ze vervolgens aan het papier of aan het scherm toe te vertrouwen. Het werkzame leven van Gerhard bestaat vooral uit tekst. Oorspronkelijk was hij werkzaam bij Essent. Van daaruit heeft hij, ook na de verzelfstandiging van toen nog Castel Media, als auteur veel ervaring opgedaan bij bijvoorbeeld Essent, Enexis, Nuon en NAM. Voor Essent heeft hij jarenlang een vaste rubriek gehad in het wekelijkse personeelsmagazine Essenties. Een tijd terug was hij redacteur van een longread voor Gasunie over waterstof. Voor NAM is hij verantwoordelijk geweest voor de teksten in het NAM-katern van Shell World. Ook in de pensioensector heeft hij uitgebreid ervaring opgedaan. Een greep uit de klanten: pensioenbeheerder MN (personeelsblad M’n Magazine en relatiemagazine Omni), ABP (Pensioenpot), PWRI (Flits), SPMS (PensioenInzicht). En verwant aan de pensioensector Loyalis (relatiemagazine Loyaal).

Andere klanten en activiteiten

Geleidelijk is Gerhard ook meer over andere onderwerpen en klanten gaan schrijven. Enkele van de vele klanten: WNF en IUCN (natuur en natuurbescherming), IJssel (hightech), Jacobs Douwe Egberts en BDO (commercie).

Voor Forty7 en zijn voorlopers heeft hij veel teksten geredigeerd. Daarbuiten is Gerhard corrector geweest voor Agora, destijds onderdeel van uitgeefmaatschappij Kok en vooral actief op het terrein van filosofie en cultuurwetenschappen. En hij is medeauteur van het boek Het Zwarte Goud, over de geschiedenis van het Nederlandse aardgas.

Fotografie

In zijn vrije tijd fotografeert Gerhard graag. Als je dat leuk vindt, neem dan hier of hier een kijkje. Het is niet zijn core business, maar de foto’s zijn ook te koop. En voor een geringe meerprijs levert hij ook meteen een vergroting en een lijst, helemaal naar behoefte.